Alberirsa, Irsay Károly u. 1. - Telefon/fax: +36 53/370-670

búza

DAMISOL® levéltrágyák
a búzatermesztésben

 

A búza termesztésében a legfontosabb a jó minőségű termés elérése. Ehhez szükség van a búza mikroelem igényének kielégítésére, mert a makro tápanyagok biztosítása mellett, a mikroelemek megfelelő adagolásával érhető el a nagy és jó minőségű hozam, amely a termesztés gazdaságosságát is biztosítja.

A gabonaféléknek nagy a rézigénye. Elsősorban ez a mikroelem és a nitrogén felelős a kellő mennyiségű és minőségű sikér kialakulásáért. Természetesen a foszfor és kálium, valamint az egyéb.mezo,- és mikroelemek pótlása is elengedhetetlen a gazdaságos termesztés érdekében

A DAMISOL® levéltrágyák alkalmazásával nő a termés mennyisége és javul annak minősége!

Levéltrágyázási javaslatunk:

 1. Bokrosodáskor a gyomirtással egy menetben főleg a rézigény kielégítésére (Ebben az időben a növényben a megfelelő réz-nitrogén 1:20 arányú, amit a nitrogén fejtrágyázás általában 1:50 érték felé tol el, amely nem megfelelő bokrosodást és szárszilárdságot eredményez.) Ennek a felbomlott aránynak a helyreállítására javasoljuk az alábbi készítményünket: 

  DAMISOL® Rézamin (30g/l Cu,5 g/l Zn), 5-10 l/ha, elsősorban a gyengébb termőképességű területeken.

Az egyéb területeken a kombinált mikroelem tartalmú, illetve mikro- és makroelem hatóanyagú készítményeink kiszórását javasoljuk, mint a:

 • DAMISOL® Búza (25 g/l Cu, 10 g/l Zn, 10 g/l Mn, 5 g/l Fe), 5-10 l/ha vagy
 • DAMISOL® Kalászos (N 19%, K 2%, B 200 mg/l, Cu 10.000 mg/l, Fe 5.000 mg/l, ,
 • Mn 5.000 mg/l, Zn 5.000 mg/l, Mo 50 mg/l) 5-10 l/ha
 • DAMISOL® Szuper Gabona 15 l/ha mennyiségben kijuttatva speciális összetételének (25 g/l Cu, 10 g/l Zn, 10 g/l Mn, 5 g/l Fe, 20 g/l B, 33 g/l Borostyánkősav) eredményeként javítja a minőséget, növeli a termés mennyiségét, és még az aszálytűrő képességet is fokozza.
 • DAMISOL® BB Gabona, mely egyedülálló összetételével (60 g/l B, 120 g /l borostyánkősav) 
  növeli a termés mennyiségét és fokozza a növények szárazságtűrő képességét 5 l/ha mennyiségben kijuttatva. A legjobb kijuttatási időpont az első szárcsomó megjelenésekor van.
 1. Kalászhányáskor a szükséges növényvédelmi kezelésekkel egy menetben a nitrogén illetve mikroelem igény kielégítésére, a megszorulás megakadályozására, a „jó termés” érdekében mindenképp érdemes levéltrágyázni. Ekkor a következő készítményeinket ajánljuk:
 • DAMISOL® Búza DAMISOL® Nitrogén 5-10 + 5-10 l/ha vagy
 • DAMISOL® Kalászos 5-10 l/ha
Copyright © 2017. Damisol Kft. - Minden jog fenntartva.