Alberirsa, Irsay Károly u. 1. - Telefon/fax: +36 53/370-670

pázsit

Pázsitok táplálása
DAMISOL® készítményekkel

 

 1. Telepítés előtt: A vetés előtt 10-20 nappal célszerű az alapműtrágyákat kijuttatni. Erre kiválóan megfelel a DAMISOL® Lassanható Nitrogén oldat, melyből 0,5-1 l/ 100m² mennyiséget célszerű kiszórni. Ez a készítmény lassanható formában tartalmazza a nitrogént. Ennek azért van nagy jelentősége, mert ez a trágya folyamatosan biztosítja a növény számára az amúgy gyorsan ható, illetve könnyen kimosódó tápanyagot. 

  DAMISOL Lassanható Nitrogén(360 g/l N) mellett kiválóan alkalmazható a DAMISOL® N-P-K IV. (250 g/l Foszfor, 300 g/l kálium) oldat, vagy a DAMISOL® Kálium (70 g/l foszfor, 350 g/l kálium) magas hatóanyag tartalmú talajtrágya, melyekből 0,5-0,7 l mennyiség kell 100 m² területre. 

  Természetesen a nitrogén- és a káliumtartalmú készítmény együtt is kijuttatható, kb. 8 l vízzel hígítva. 

  A már megerősödött és 2-3 alkalommal nyírt állományt a DAMISOL® Pázsit, vagy DAMISOL® Sportfűlevéltrágyával célszerű táplálni az alábbi fejezet szerint: 
   
 2. Pázsitok ápolása: A már meglévő pázsitfelületek ápolása a DAMISOL® Pázsit, vagy a DAMISOLSportfű készítményekkel igen egyszerű, mert ezek a folyékony tápoldatok minden fontos tápanyagot tartalmaznak a pázsit számára. Az oldatot öntözőkannával is ki lehet locsolni. 100 m²-re 0,5-1,5 l levéltrágyát szükséges kijuttatni, 2-3 hetes időközönként. (10 l vízhez 1-3 dl levéltrágyát keverjünk és locsoljuk szét 20 m² területre.) A magasabb dózist az intenzíven öntözött és nyírt gyepekre kell kijuttatni. 

  DAMISOL® Lassanható Nitrogén oldat természetesen a meglévő gyepekre is kijuttatható. Tavasszal 2-3 dl/10m² mennyiségben, az első fűnyírás után célszerű kilocsolni legalább 10 l víz felhasználásával. Ez az adag 3 hónapra elegendő nitrogént ad a pázsitok számára. 

  A pázsitok trágyázását április közepén kell elkezdeni és szeptember közepéig célszerű folytatni.
 3.  
Copyright © 2017. Damisol Kft. - Minden jog fenntartva.