Alberirsa, Irsay Károly u. 1. - Telefon/fax: +36 53/370-670

kajszibarack

DAMISOL® levéltrágyák
a kajszitermesztésében

 

 1. Virágzáskori fagy esetén: DAMISOL® BB Gabona 5 l/ha A készítmény csökkenti a fagyok, erőslehűlések virágkárosító hatásátKijuttatása a fagy előtt közvetlen történjen (-4 - -5°C-ig ad védelmet a kezelés) ( az éves vesszők háncsán áthatol a készítmény), kiegészítve 4-5 nap múlva 1-2 l/ha DAMISOL Magnusszal. 
   
 2. A kilombosodás után, főleg ha ősszel nem volt bóros kezelés: DAMISOL® Bórkoncentrátum 5 l/havag DAMISOL® Bór Extra 3-4 l/ha vagy DAMISOL® BB Gyümölcs II. 4-5 l/ha. Ez a kezelés biztosítja a növény számára szükséges bórt, amely szükséges terméskezdemények jó fejlődéséhez és a tápanyag-szállításhoz. Csökken a természetes gyümölcshullás mértéke. 
   
 3. Az intenzív hajtás- és gyümölcsnövekedés idején: DAMISOL® Zöldség-Gyümölcs 2x10 l/ha vagy DAMISOL® Kondi 2x10 l/ha vagy DAMISOL® Extra 2x 4 l/ha. 
   
 4. Az érés kezdetén DAMISOL® Elixír 3-5 l/ha főleg káliumban szegény talajokon 
   
 5. A szüret után a virágrügyek képzésének és azok minőségének javítására, az alternancia csökkentésére. A jobb hajtás beéredés, téli fagytűrés érdekében. DAMISOL® Bórkoncentrátum 5 l/ha. Nagy termés után célszerű a kezelést kiegészíteni a fák jobb télre való felkészülése érdekében DAMISOL® Kondi 5-10 l/ha adagjával.

Bármilyen, a növényt ért stressz hatás gyors enyhítésére kiváló újkészítményünk a DAMISOL® Magnus, 
melyből 1-2 l/ha mennyiséget célszerű 1-2 alkalommal 5-7 napos különbséggel kijuttatni.

Copyright © 2017. Damisol Kft. - Minden jog fenntartva.