Alberirsa, Irsay Károly u. 1. - Telefon/fax: +36 53/370-670

málna

DAMISOL® levéltrágyák
a málna- és a szedertermesztésben

 

 1. A fakadástól a virágbimbók megjelenéséig:
 • DAMISOL® Kondi 5-10 l/ha (1-1,5 %- os töménységben), vagy
 • DAMISOL® Magnus 1-3 l/ha vagy 0,5-1,0%-os töménységben az általános kondíció növelésére, az erőteljes növekedés elősegítésére
 1. II. A virágzás előtt, illetve virágzáskor:
 • DAMISOL® Bórkoncentrátum 5 l/ha, vagy 0,5-0,8%-os koncentrációban a virágok kötődésének fokozására, a tápanyagszállítás segítésére.
 1. Kötődéstől a szedés kezdetéig:
 • DAMISOL® Kondi 5-10 l/ha, vagy 1-1,5 %-os koncentrációban minden növényvédelmi kezeléssel együtt kijuttatva (3-4 alkalommal). 

  A fő cél ebben az időszakban a bogyók méretének növelése és az egyenletes színeződés biztosítása (az összes felhasználás 20 l/ha lehet). 

  Csapadékszegény időjárás esetén a káliumot nem tudja kellő mennyiségben a növény a talajból felvenni, ezért célszerű még a DAMISOL® Elixír 3-5 l/ha, vagy 0,5-0,8 % - os mennyiségét is kijuttatni. (a cukor-és színképzés sok káliumot igényel). 
  .
 • DAMISOL® Magnézium 5-10 l/ha adagját akkor kell kijuttatni, ha az alsó, idősebb 
  leveleken a hiánytünet jelentkezik (az érközök kivilágosodása ).
 1. A tüskenélküli fekete szeder színeződésének fokozására a szedés megkönnyítésére: 
  DAMISOL® BB Gabona 5 l/ha 
  az első kötések színeződésének kezdetén. Ugyanígy alkalmazható új készítményünk a DAMISOL® Elixír is 5 l/ha mennyiségben. A készítmények fokozzák a növényben a színanyagok képzését, ezen kívül javítják a szénhidrát és a gyümölcssavak arányát, valamint sokkal több „gurulós” bogyó szedését eredményezik. A többi kezelés megegyezik a málnánál javasoltakkal.

A növényt ért bármilyen stressz hatás enyhítésére, orvoslására kiválóan alkalmazható a DAMISOL® Magnus,amelyet 1-3 l/ha mennyiségben (0,3%-os töménységben) célszerű 1-2 alkalommal kijuttatni 10 napos különbséggel.

Copyright © 2017. Damisol Kft. - Minden jog fenntartva.