Alberirsa, Irsay Károly u. 1. - Telefon/fax: +36 53/370-670

sörárpa

DAMISOL® készítmények
alkalmazása a "sörárpa" termesztésben

 

A sörárpa gazdaságos termesztésének egyik alapvető feltétele a szemek megfelelő „hasassága”, egyszóval a jó osztályozottság. A másik meghatározó a termés alacsony fehérje tartalma, a magas szénhidrát tartalom mellett.

A DAMISOL® levéltrágyák között több készítmény is található, amely kiválóan alkalmazható a tavaszi árpa termesztésében.

A szárbaszökkenés kezdetén: kiadott  

  • DAMISOL® BB Gabona 5 l/ha levéltrágya elősegíti a megfelelő bokrosodást, és a kalászok differenciálódását. Megfelelő mennyiségben biztosítja a bór tápelemet, amely segíti a növényen belüli szénhidrát szállítást. A levéltrágyában lévő borostyánkősav fokozott tápanyag felvételre és képzésre - szénhidrátok – serkenti a növényt, és nagymértékben növeli a növények aszálytűrő képességét. A többlet tápanyagfelvétel és az aszálytűrő képesség fokozása növeli a termés mennyiségét, és javítja annak minőségét, mégpedig oly módon, hogy nem a fehérje tartalmat, hanem a szénhidrátok mennyiségét gyarapítja.

Már a termés mennyiségének növelése, ami általában 400-500 kg/ha, biztosítja a levéltrágyázás gazdaságosságát. A minőség javulás, illetve az hogy egyáltalán alkalmas a söripar számára a termés, a különleges hatása a készítménynek.

 

Száraz tavaszi időjárás mellett a növények erőteljes fejlődésének biztosítására még célszerű  

  • DAMISOL® Foszfor 5 l/ha és 
  • DAMISOL® Kálium 5 l/ha levéltrágya kiadagolása is.

A levéltrágyázás a gyomirtással egy menetben, vagy a vetésfehérítő elleni védekezéssel egy időben történhet. A DAMISOL® BB Gabona kijuttatása azonban jobb a bokrosodás, azaz a gyomirtás idején.

 

Copyright © 2017. Damisol Kft. - Minden jog fenntartva.